Aku Moilanen on Kontiolahden Urheilijoiden uusi päävalmentaja

27-vuotias Moilanen toimii myös Suomen Ampumahiihtoliiton nuorten olympiavalmentajana

Kontiolahden Urheilijoiden uudeksi päävalmentajaksi on valittu Aku Moilanen, 27 v. Moilanen on toiminut Kontiolahden Urheilijoiden seuravalmentajana vuodesta 2014 lähtien. Hänen vastuullaan on aiemmin ollut seuran junioriryhmien valmennus yhteistyössä seuran aiempien päävalmentajien Anatoly Khovantsevin ja Ari Jääskön kanssa. Seuran päävalmentaja toimii lisäksi Joensuun Urheiluakatemian sekä Suomen Ampumahiihtoliiton NOV-valmentajana (nuorten olympiavalmentaja).

– Olen äärimmäisen innoissani tästä uudesta haasteesta. Valmennus on minulle intohimo sekä sydämen asia, joka ei useastikaan tunnu edes työltä. Seuratasolla tehty työ on kantanut viime vuosina hedelmää, ja sen myötä myös harjoitustoiminnan laajamittainen ja huolellinen organisointi tulee entistä tärkeämmäksi, Moilanen kertoo nimityksestään.

– Kyseinen pesti on lisäksi erittäin mielenkiintoinen sen usean valmennuksellisen osa-alueen myötä. NOV-valmentajana pääsen työskentelemään huippu-urheilijoiden kanssa sekä oppimaan maailman parhailta ampumahiihtovalmentajilta. Urheiluakatemian valmennus sijoittuu seura- ja NOV-valmennuksen välimaastoon, jossa aikuisurheilijoiden lisäksi valmennusvastuu ulottuu lupaavien nuorten aikuisten valmentamiseen. Valmennustehtävien ohella näen velvollisuudekseni edistää Kontiolahden ja Joensuun asemaa tulevaisuuden vetovoimaisimpana ampumahiihtokeskuksena, Moilanen sanoo.

Moilanen omaa pitkän ampumahiihtotaustan ja on edustanut omalla aktiiviurallaan Suomea nuorten MM-kisoissa neljänä vuonna (2010 Torsby, Ruotsi; 2011 Nove Mesto, Tshekki; 2012 Kontiolahti, Suomi sekä 2013 Obertilliach, Itävalta). Nuorten MM-kisoissa hänen paras sijoituksensa on ollut pikakilpailun 23. sija vuodelta 2011. Lisäksi nuorten sarjoissa hänelle on kertynyt lukuisia SM-mitaleja.

Menneen kilpailukauden aikana hänen valmennuksessaan olleet junioriurheilijat keräsivät SM-kisoista yhteensä yhdeksän henkilökohtaista mitalia ja neljä viestimitalia. Hän on ollut kehittämässä voimakkaasti seuravalmennusta viime vuosien aikana. Moilanen palkittiin Suomen Ampumahiihtoliiton Vuoden Seuravalmentaja 2018-tunnustuksella liittokokouksessa 27.4.2019.

– Päävalmentajan valinta on tehty yhteistyössä Suomen Olympiakomitean, Suomen Ampumahiihtoliiton sekä Joensuun Urheiluakatemian edustajien kanssa. Seuratyö Kontiolahden Urheilijoissa on monimuotoista ja ampumahiihdon harrastajamäärät ovat kasvaneet viime vuosina merkittävästi. Tavoitteena on pitkäjänteisesti kehittää ja vahvistaa valmennustoimintaa Kontiolahdella koko urheilijapolun matkalla, toteaa Kontiolahden Urheilijoiden toiminnanjohtaja Tomi-Pekka Riihivuori.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aku Moilanen valmennettaviensa Saga Hurskaisen (vas.) ja Inka Hämäläisen kanssa Ahveniston SM-kisoissa maaliskuussa 2019. 


Lisätiedot:
Tomi-Pekka Riihivuori
toiminnanjohtaja
0400-128140, tomi-pekka.riihivuori@biathlon-kontiolahti.fi

Kimmo Turunen
puheenjohtaja
050-5633480, kimmo.k.turunen@gmail.com