Ampumahiihdon Masters-kilpailuiden suosio jatkuu

Ampumahiihdon Masters-kilpailuiden suosio jatkuu: torstaina alkavissa kilpailuissa osallistujaennätys

Ampumahiihdon Masters-kilpailut tuo tällä kertaa ennätyssuuren osallistujamäärän kilpailemaan Kontiolahdelle 20. –24. maaliskuuta. Kaikkiaan 212 ampumahiihtäjää 14 maasta kokoontuu jälleen Kontiolahdelle, jossa 35-vuotiaat ja vanhemmat ampumahiihtäjät ovat kilpailleet vuodesta 1997 lähtien.

Ampumahiihdon juhla alkaa torstaina pikakilpailulla, jatkuu perjantaina viesteillä ja huipentuu sunnuntaina normaalimatkan kilpailuihin.

– Olemme erittäin iloisia, että monille kansainvälisille ampumahiihtäjille kilpailumme ovat perinne, jota odotetaan. Tapahtuma on kasvanut tasaisesti. Suomi ja Venäjä ovat perinteisesti vahvasti edustettuna, mutta myös muiden maiden osanottajamäärät kasvavat tasaisesti. Hienoa on myös nähdä, että naisten osallistujamäärät on viime vuosien aikana kasvaneet merkittävästi. Naisia kisoihin osallistuu jo noin 40, Jarno Lautamatti Kontiolahden Urheilijoista sanoo.

Suomen ja Venäjän lisäksi mukana ovat Australia, Iso-Britannia, Kanada Latvia, Liettua, Norja, Saksa, Sveitsi, Tshekki, Viro, Yhdysvallat. Tämän vuoden tapahtumaan osallistuu ensimmäistä kertaa myöss puolalaisia urheilijoita.

Osallistujien joukossa on muun muassa ensimmäistä kertaa mukana oleva Galina Kukleva, joka on moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti. Lisäksi ampumahiihdon ystäville tuttujen sisarusten Anton Shipulinin ja Anastasia Kuzminan vanhemmat osallistuvat kisoihin ensimmäistä kertaa.


Sprintin lähtölista: http://www.biathlon-kontiolahti.fi/data/ilmoitetut/master_sprint2019_kilp.xml

Normaalikilpailun lähtölista: http://www.biathlon-kontiolahti.fi/data/ilmoitetut/master_norm2019_kilp.xml

Kisasivut: http://www.biathlon-kontiolahti.fi/masters/