harjoituskeskus

Loistava harjoitteluympäristö läpi vuoden

Kontiolahden ampumahiihtokeskus on monipuolinen ja korkeatasoinen kilpailu- ja harjoitteluympäristö lähellä Joensuun kaupunkia.

Ampumahiihtokeskuksessa voit harjoitella vuoden ympäri. Kesäisin käytössäsi on asfaltoitu rullarata, jolla on pituutta 4 km ja korkeuseroa 39 metriä. Pisin nousu on puoli kilometriä. Lisäksi vaihtelevat latupohjat tarjoavat mukavat maastot esimerkiksi sauvakävelyyn ja muuhun ulkoiluun.

Tilauksesta voit saada käyttöösi myös lehdistökeskuksessa sijaitsevan punttisalin sekä ekoaseammuntavarusteet.
Kaikki 30 ampumapaikkaa ovat käytössäsi kesät talvet.

Syksyllä heti lokakuun alussa avautuu jäähdytetty latu, jolla on mahdollista hiihtää jo paljon aiemmin kuin missään muualla. Kesän yli säilötään lunta, joka levitetään heti säiden jäähdyttyä. Lisätietoa jäähdytetystä ladusta saat täältä.

Jäähdytettyä latua jatketaan tykkilumella heti kun se on säiden suhteen mahdollista. Talvella latuverkostoa on varmasti kaikille riittävästi. Ampumahiihtokeskuksesta on latuyhteydet moneen eri suuntaan. Valaistut ladut mahdollistavat iltaharjoittelun. Maasto tarjoaa monipuolisia latuosuuksia ja korkeuseroja kaikenkuntoisille hiihtäjille.

Toimivat huoltotilat

Urheilijoilla on käytössään erinomaiset suksenhuolto- ja vapaa-ajantilat, suihkuja ja pukuhuoneita unohtamatta. Nämä täydentävät onnistuneen harrastus- ja kilpailutapahtuman.

Harjoituspaikat

Ampumahiihtokeskus

  • Ekoaseammunta

Ampumakellari

  • Sisäampumarata