Belov ja Istomina juhlivat Kontiolahden FIS-kisoissa perinteisen matkoilla

Vahva venäläiskomento jatkui miesten puolella Kontiolahden FIS-kisojen toisena päivänäkin, sillä tällä kertaa Jevgeni Belov johti venäläishiihtäjät kolmoisvoittoon kympillä. Naisten kilpailu päättyi niin ikään venäläisvoittoon, kun Maria Istomina vei voiton.

Kuva: Piia Kinnunen +358407048435 pkkyopelinvuori@gmail.com

Suomalaisia ei yltänyt pääsarjoissa kärkikolmikkoon, mutta naisten vitosella viiden sekunnin päähän kolmossijasta pääsi neljänneksi yltänyt Titta Kuorelahti. Hänellä viikonloppu Kontiolahdella sujui mukavasti, sillä 22-vuotias hiihtäjä oli lauantaina vapaalla seitsemäs.

– Ihan ok kulki nyt viikonloppuna, pertsa vielä vähän paremmin kuin vapaa. Kisa kisalta on nyt mennyt hiihto parempaan suuntaan, mutta kyllähän kärkeen vielä vähän liian iso ero tulee. Hyvät kisat ja olosuhteisiin nähden latu oli saatu tosi hyvään kuntoon. Hiihdossa riittää vielä molemmilla tyyleillä tekemistä, seuraavaksi keskiviikkona Rukalle suuntaava ja siellä ensi viikonloppuna FIS-kisoissa hiihtävä Kuorelahti sanoi.

Kuorelahti hävisi Istominalle 41,6 sekuntia. Kuuden joukkoon suomalaisista ylsi myös viidenneksi hiihtänyt Jenni Raivio, joka hävisi Kuorelahdelle 12,1 sekuntia.

Miesten kilpailussa Belov voitti edellispäivän voittajan Andrei Melnitshenkon 12,4 sekunnilla. Kolmen venäläishiihtäjän jälkeen seuraavat kolme sijaa menivät Valko-Venäjän hiihtäjille ennen kuin Vantaan Hiihtoseuran Mikko Kuusela vei parhaana suomalaisena seitsemännen sijan. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui suomalaisista myös yhdeksänneksi sijoittunut Antti Honkimaa.


Kisojen tulokset löydät täältä.