etusivu

Huhti-kesäkuun aikana KontUn toimiston väki pitää ylityövapaita. Varmistathan ennen käyntiäsi puhelimitse, että olemme paikalla.

Toimiston normaalit aukioloajat ma-to 9-15, pe 9-14.
Puh. 013 732 403 / 0400 625 640.

Huomioittehan myös, että Jäähdytetyn ladun kahvio stadionilla on suljettu kauden 2016/2017 osalta 7.4.2017 alkaen. Kahvio palvelee taas Jäähdytetyn ladun hiihtokauden alkaessa, 12.10.2017 alkaen.


akatemia
matalakynnys_banneri_3

 

 

 

 

 

Ajankohtaiset tapahtumat


Kauden 2016/2017 toimitsijakaronkka 19.5.2017
Jaama Run 10.6.2017 ja Yhdessä poluille -koko perheen tapahtuma! Tämä kannattaa laittaa jo kalentereihin, luvassa lajiesittelyjä (mm. frisbeegolf, maastopyöräily) ja tekemistä koko perheelle.

Yleistä: KontU

Kontiolahden Urheilijat on nuorekas urheiluseura. Vuonna 2016 seuralle tuli täyteen toimintavuosia 60, mikä kertoo toiminnan vireydestä ja siitä että kautta aikojen seuratoimijoita on riittänyt. Kontiolahden Urheilijat on yksi näkyvimmistä ja tunnetuimmista urheiluseuroista Pohjois-Karjalassa.

Seuralla on toimintaa useassa eri urheilulajissa, näkyvimpinä lajeinaan hiihto ja ampumahiihto. Muita lajeja ovat muun muassa suunnistus ja eri ampumalajit. Seuran tunnetuimpia urheilijoita on ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Urheilijaesittelyjä löydät täältä.

Seuran toimisto sijaitsee ampumahiihtostadionilla, joka on Höytiäisen välittömässä läheisyydessä (Napakympintie 24, 81100 Kontiolahti). Laduilta avautuukin luonnonkauniit näkymät järvelle. Muutoinkin alueen luonto tarjoaa upeita elämyksiä sekä harrastelijoille että kilpaurheilijoille.

Stadionia on kehitetty määrätietoisesti ja se on vakiinnuttanut paikkansa ampumahiihdon maailmancupin kilpailupaikkana. Stadion täyttää puitteiltaan kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) A-luokitusstandardin. Latuverkosto on monipuolinen ja mahdollistaa erilaisten kilpailumuotojen läpiviemisen.

Erikoisuutena Kontiolahdella on vuonna 2004 valmistunut Jäähdytetty Latu. Latu mahdollistaa hiihtokauden aloituksen jo lokakuussa ja tämä puolestaan houkuttelee paikalle urheilijoita kauempaakin. Latu luo myös erinomaiset edellytykset ampumahiihdon maailmancupin avauksen järjestämiseen.