Hakala ja Honkimaa parhaat suomalaiset /

Venäjän Alexander Vdovin ja Valko-Venäjän Anastasia Kirillova hiihtivät voittoihin Kontiolahden FIS-hiihdoissa perinteisellä hiihtotavalla. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala ja Puijon Hiihtoseuran Antti Honkimaa olivat parhaat suomalaiset, Hakala toinen ja Honkimaa kolmas.

Naisten yleisen sarjan 5 kilometrillä voittoon hiihti Valko-Venäjän Anastasia Kirillova. Eilisen kilpailun voittaja, Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala oli tänään toinen ja Venäjän Mariya Firsova kolmas.

—Keli oli aika hidas, mutta suksi toimi tosi hyvin. Tasatyöntö oli vähän haaste, ja siinä taisi tulla takkiin voittajalle, lähes 19 sekuntia voittajasta jäänyt Hakala sanoi.

—Olen ihan tyytyväinen, että sain nyt kauden ensimmäisen perinteisen normaalimatkan kisan alle. Vähän ehkä olisi tarvinnut enemmän nousua, niin olisi joutunut enemmän hapenotolle.

Miesten voitto Venäjälle, Honkimaa kolmas

Puijon Hiihtoseuran Antti Honkimaa oli miesten yleisessä sarjassa parhaana suomalaisena kolmas. Hän jäi 10,2 kilometrin radalla 28 sekuntia voittajasta, Venäjän Alexander Vdovinista. Kisan kakkoseen, Kazakstanin Ivan Lyuftiin eroa jäi 12 sekuntia.

—Tämä oli tälle kaudelle ensimmäinen hyvässä kelissä käyty kisa. Voitelija oli tänään hyvin tilanteen päällä ja teki todella hyvät sukset, Honkimaa kiitteli huoltoaan.

Täydellisesti Honkimaan taival ei kuitenkaan sujunut.

—Lopussa vähän sähläsin ja kävin polvillani. Sitä ei nyt olisi kannattanut tehdä, mutta onneksi ei ollut mikään sekuntitaistelu kenenkään kanssa.


Kontiolahden FIS-hiihdot yleisten sarjojen kolme parasta sunnuntaina 1.12.2019 (perinteinen hiihtotapa):

Naiset, yleinen, 5 km

  1. Anastasia Kirillova, Valko-Venäjä, 15:19.5
  2. Maija Hakala, Hämeenlinnan Hiihtoseura, 15:38.3 (+18,8)
  3. Mariya Firsova, Venäjä, 15:42.9 (+23,4)

Miehet, yleinen, 10,2 km

  1. Alexander Vdovin, Venäjä, 25:50.9
  2. Ivan Lyuft, Kazakstan, 26:06.9 (+16,0)
  3. Antti Honkimaa, Puijon Hiihtoseura, 26:19.5 (+28,6)

Kaikkien sarjojen tulokset