Hakala ja Kudryavtsev voittoihin FIS-kisoissa /

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala ja Venäjän Evgeniy Kudryavtsev veivät Kontiolahden FIS-hiihtojen ensimmäisen päivän yleisten sarjojen voitot. IF Minkenin Remi Lindholm oli miesten sarjassa toinen.

Naisten yleisessä sarjassa 10,2 km reitillä voittoon hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala. Toiseksi hiihti Valko-Venäjän Hanna Karaliova. Eroa voittajaan kertyi 16 sekuntia. Kolmas oli Valko-Venäjän Krystsina Patapovich.

—Keli oli nopea keli ja latu oli tosi hyvässä kunnossa. Tuntui, että sain tehtyä eroa kakkoseen vasta viimeisellä kierroksella. Ihan hyvä kisa, voittaja Hakala sanoi.

Kahden viikon kuluttua hän hiihtää FIS Scandinavia Cupin osakilpailussa Vuokatissa.

—Kisa kisalta kunto paranee ja saa enemmän itsestään irti. Huomenna on vuorossa ensimmäinen pertsan normimatka. Kisojen kautta jos kuntoa löytäisi, niin se olisi nyt tärkeintä.

Lindholm kakkonen venäläisten puristuksessa

Miesten yleisen sarjan voiton 14,6 km radalla vei Venäjän Evgeniy Kudryavtsev. Toinen oli IF Minkenin Remi Lindholm ja kolmas Venäjän Vladimir Baskov.

—Kivat kisat. Oli hyvä alusta, pystyi hiihtämään isoa ja sai hyvin irti itsestään. Ei mitään lentoa mutta ei myöskään huonoa, 12 sekuntia voittajalle hävinnyt Lindholm sanoi.

Kaksi viikkoa sitten Oloksella kaksikon järjestys oli toinen. Silloin Lindholm voitti 15 km radalla Kudryavtsevia seitsemän sekuntia.

—Kausi on startannut hyvin. Seuraavaksi Kainuun talvikisoihin ja sieltä Scandinavia Cupiin, päivän kakkonen sanoi.

Sunnuntaina miestä ei enää nähdä perinteisen hiihtotavan kisassa.

—Ei ole järkeä startata, kun Sipilän Turo vie kisan kuitenkin, Lindholm sanoi ja heitti haasteen Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjälle.


Kontiolahden FIS-hiihdot jatkuvat sunnuntaina perinteisen hiihtotavan matkoilla. Ensimmäiset hiihtäjät starttaavat kello 11.

Kontiolahden FIS-hiihdot yleisten sarjojen kolme parasta (vapaa hiihtotapa):

Naiset, 5 km, yleinen

  1. Maija Hakala, Hämeenlinnan Hiihtoseura, 26:18.2
  2. Hanna Karaliova, Valko-Venäjä, 26:34.8 (+16,6)
  3. Krystsina Patapovich, Valko-Venäjä 26:52,7 (+34,5)

Miehet, 14,6 km, yleinen

  1. Evgeniy Kudryavtsev, Venäjä, 34:18.0
  2. Remi Lindholm, IF Minken, 34:30.5 (+12,5)
  3. Vladimir Baskov, Venäjä 34:41.0 (+23,0)

Lisätietoja:
Kontiolahden Urheilijat: Jarno Lautamatti 043 218 0573
Mediakyselyt myös: media@kontiolahtibiathlon.com, 0400 350900