Hiidensalo miesten mestariksi – Mäkäräinen viikonlopun tuplavoittaja /

Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo nousi voittoon ampumahiihdon kansainvälisen GP-kisan takaa-ajomatkalla Kontiolahdella. Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen vei nimiinsä naisten sarjan voiton.

Miesten sarjassa käytiin jännittävä kilpailu, kun lauantain pikakilpailun 11 nopeinta miestä starttasi matkaan minuutin sisällä. Voitto ratkesi viimeisellä ampumapaikalla, missä Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo ampui nopeasti ja tarkasti kaikki taulut alas. Toiseksi sijoittunut Valko-Venäjän Raman Yaliotnau jäi voittajasta liki 40 sekuntia. Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä oli kuudella sakkokierroksellaan kuudes.

—Eilinen painoi pikkuisen jaloissa, mutta yllättävän vähillä vaurioilla päästiin pari ekaa kiekkaa. Viimeisille kiekoille alkoi eilinen jo painaa – ja tämän päivän keli, Hiidensalo kommentoi raskaita olosuhteita.

Hän ampui toisella ja viimeisellä paikalla puhtaasti. Ensimmäisellä ampumapaikalla tuli yksi sakko ja kolmannella kaksi.

—Eka ammunta oli huono mutta toinen aika hyvä. Sillä pääsi nousemaan voittokamppailuihin.

Hiidensalon voittoa ei vienyt myöskään matkalle sattunut välinerikko.

—Sauva irtosi kädestä ja jäi vain kahva käteen. Hiihdin puoleen väliin Ässänousua yhdellä sauvalla.

Voittaja arvioi valmistautumisen olevan aikataulussa Ruotsin Östersundissa marraskuun lopussa käynnistyvää maailmancupia varten.

—Kisoja vaatisi nyt, että pystyisi konetta huudattamaan. Keuhkot olivat kovimmilla tänään, ja kun ei happea saa, niin se vaikuttaa jalkoihinkin.

Hyvä ammunta Mäkäräisen valtti

Naisten takaa-ajossa Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen pääsi matkaan yli minuutin erolla ennen Valko-Venäjän Iryna Kryukoa. Neljältä ampumapaikalta Mäkäräiselle kertyi vain kaksi ohilaukausta, millä hän oli kärkipään hiihtäjistä paras ampuja. Eroa toiseksi sijoittuneeseen ja kolme sakkoa keränneeseen Venäjän Ekaterina Yurlova-Perchtiin kertyi liki kolme minuuttia.

Suurista eroista huolimatta voittaja ei säästellyt voimiaan.

”Yritin hiihtää kovaa. Koskaan ei tiedä, mitä ampumapaikalla sattuu, niin ei siinä hirveästi voi passailla ladullakaan. Vähän koetin kierrellä reunoja. Niissä oli ehkä hieman vaikeampi hiihtää, mutta ainakin minun kalustolle liukkaampi kuin missä pojat olivat jo hiihtäneet.”

Mäkäräiselläkin on edessään viimeinen harjoittelujakso ennen maailmancupin avausta.

”Seuraavat pari päivää vähän kevennetään. Keskiviikosta eteenpäin viikon ehtii treenata ennen kuin lähdetään maailmancupiin.”

Tulokset ja lisätiedot:
Olli Hiidensalon ja Kaisa Mäkäräisen haastattelut kisajärjestäjän Facebook-sivulla
Tulokset, hiihto- ja ammunta-analyysit
• Lisätietoja: Kontiolahden Urheilijat ry/Jarno Lautamatti: 043-2180573
• Kuvat: Kontiolahden Urheilijat / Tapani Rönkkö