Kaisa Mäkäräinen ja Tero Seppälä veivät normaalimatkojen mestaruudet

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen otti viikonlopun toisen Suomen mestaruutensa rulla-ampumahiihdossa, kun hän voitti normaalimatkalla kakkoseksi tulleen Joutsan Pommin Suvi Minkkisen. Miesten ykköseksi hiihti Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä ennen eilistä pikamatkan mestaria Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjulaa.

Naisten normaalimatkan mestaruuden vienyt Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen voitti toiseksi tulleen Joutsan Pommin Suvi Minkkisen 49 sekunnilla. Kolmas oli Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen.

Minkkinen ampui neljällä ampumapaikalla kaksi sakkoa, Mäkäräinen viisi ja Lehtonen kolme.

—Tänään hiihto tuntui ehdottomasti paremmalle kuin eilen. Tuntemus lihaksiston puolesta oli vähän parempi, mutta ampumapenkalta en anna kiitettävää itselleni kuin toisesta makuusta, josta ammuin nollat kohtuullisella rytmillä, viikonlopun tuplamestariksi hiihtänyt Mäkäräinen sanoi.

Minkkinen iloitsi edellispäivää paremmasta suorituksesta.

—Tosi iloinen olen tämän päivän suorituksesta. Vähän tietysti harmittaa, että viimeisellä pystyllä viimeinen laukaus meni ohi – siellä olisi ollut ihan sitä kirkkaintakin tarjolla, hopeamitalisti sanoi.

Seppälä minuutin erolla mestariksi

Miesten sarjassa Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä piti eilen pikamatkan mestaruuden voittaneen Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjulaan takanaan reilun minuutin erolla. Kumpikin ampui neljä sakkoa.

—Vähän pirteämpää hiihtoa oli tänään kuin eilen. Ammunnoissa makuun kanssa on tehty töitä, kun siinä on ollut pieniä tekniikkamurheita. Se onnistui tänään, että molemmat paikat puhtaasti, niin voi olla siihen tyytyväinen, Seppälä sanoi.

Vauhtiakin Seppälä jaksoi pitää yllä viimeiselle kierrokselle asti.

—Meno oli aivan hyvää siihen nähden, että nyt on kuitenkin treenattu aika paljon. Vielä ei sellaista terävyyttä löydy, ja märkä, kylmä keli vaikuttaa sekin.