Kaisa Mäkäräinen ja Valko-Venäjän Anton Smolski voittoon pikamatkoilla /

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen ja Valko-Venäjän Anton Smolski veivät nimiinsä ampumahiihdon kansainvälisen GP-kisan pikamatkojen voitot Kontiolahdella.

Naisten 7,5 km pikamatkalla Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen vei mestaruuden ennen Valko-Venäjän Iryna Kryukoa ja Venäjän Ekaterina Yurlova-Perchtiä. Eroa puhtaasti ampuneen Mäkäräisen ja yhden sakkokierroksen ampuneen Kruykon välille tuli minuutti ja 14 sekuntia. Enon Kisa-Poikien Mari Eder sijoittui neljänneksi minuutin ja 34 sekuntia Mäkäräisestä jääneenä.

─Oli tosi liukas keli. Hiihdettiin niin pitkään Oloksen pakkasissa hitaalla kelillä, ja eilenkin oli täällä vielä aikamoista vesikeliä. Huomiseksi on luvattu vähän kovempaa tuulta. Koetetaan selviytyä siitä mahdollisimman hyvin. Jos penkalla pystyy yhtä hyvään kuin tänään, niin ihme on, voittaja sanoi.

Mäkäräinen antoi itselleen hyvän arvosanan ammunnasta. Lopussa hän koki hiihtovauhdin hiipuneen.

─Ammuntaan olen tietysti tosi tyytyväinen. Vähän hyydyin loppuun. Seinänousun jälkeen tuli vielä kuusi sekuntia takkiin Marille (Eder), Mäkäräinen sanoi maalissa.

Miesten kisassa kolmoisvoitto Valko-Venäjälle

Miesten 10 km pikakisan nopeimmat olivat Valko-Venäjän Anton Smolski, Raman Yaliotnau ja Maksim Varabei. Paras suomalainen, Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo oli neljäs 26 sekuntia voittajasta. Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä oli viides ja Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta kuudes.

—Valmistauduin kisaan ennen kaikkea henkisesti, en niinkään fyysisesti. Olemme olleet täällä harjoittelemassa jo viikon, ja tämä paketoi harjoittelukauden ennen kahden viikon päästä alkavaa maailmancupia, sanoi kummaltakin ampumapaikalta yhden sakkokierroksen ampunut ja kisan voittoon hiihtänyt Smolski.

—Fysiikan kanssa pitää vielä tehdä töitä. Myös ammunnassa on pientä epävarmuutta. Kahden viikon aikana hitsataan fyysinen suoritus ja ammuntapuoli yhteen ja ollaan valmiita kauden kilpailuihin, Valko-Venäjän maajoukkueessa kilpaileva Smolski sanoi.

Kontiolahden GP-kisat jatkuvat sunnuntaina takaa-ajokilpailuilla. Päivän ohjelma alkaa miesten takaa-ajolla kello 11. Lähetys on katsottavissa Sanomalehti Karjalaisen verkkopalvelussa livelähetyksenä osoitteessa karjalainen.fi/ampumahiihto. Muille kuin lehden tilaajille katseluoikeus maksaa 0,95 euroa.

Tulokset ja lisätiedot:

Tulokset

Lisätietoja: Kontiolahden Urheilijat ry/Jarno Lautamatti: 043-2180573

Valokuvat: Kontiolahden Urheilijat / Markku Hyttinen