Kesla solmi kummisopimuksen kahden ampumahiihtäjälupauksen kanssa

Kesla on solminut kummisopimuksen kahden Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjälupauksen, Johanna Pykäläisen ja Otto-Eemil Karvisen, kanssa. Molemmat ovat nuoria ampumahiihtäjiä, joilta voidaan odottaa paljon lähivuosina.

Kummisopimukset ja yritystuki mahdollistavat täysipainoisen valmentautumisen

Kontiolahden urheilijoille ampumahiihto on seuran selkeä painopistelaji. Lisenssiurheilijoita lajin parissa on yli 50 ja lisäksi toiminnassa on mukana parisenkymmentä junioria. Ampumahiihto on kasvanut Kontiolahden urheiluseuran lajiksi luontaisesti stadionin läheisyyden vuoksi ja lajin kasvua ovat luonnollisesti vauhdittaneet seuran menestyksekkäät urheilijat.

Kuten muissakin lajeissa, ampumahiihdossakin menestys ei tule itsestään.

– Ampumahiihdossa menestyminen vaatii 16-vuotiaasta eteenpäin vahvaa panostusta niin urheilijalta, hänen perheeltään kuin seuraltakin. Täysipainoinen valmentautuminen tarkoittaa luonnollisesti myös kustannuksia, toteaa Kontiolahden urheilijoiden vt. toiminnanjohtaja Jarno Lautamatti. – Kummiurheilijasopimus helpottaa valmentautumista siltä osin.

Kummisopimukset Johanna Pykäläiselle ja Otto-Eemil Karviselle

Kesla lähtee tukemaan kahta Kontiolahden urheilijoiden ampumahiihtäjälupausta, Johanna Pykäläistä ja Otto-Eemil Karvista.

Johanna Pykäläisellä (22) on vahvat näytöt takana esim. vuonna 2017 hän oli nuorten SM-kisojen 1. ja MM-kisojen 26. Viime kaudella hän oli naisten SM-kisojen viestissä 1. ja henkilökohtaisessa kilpailussa 8. IBU Cupissa hän sijoittui 36:ksi. Johannan tavoitteena on tänä vuonna mm. on päästä kiertämään IBU Cupia ja sijoittua siellä TOP20 joukkoon sekä tietenkin nousta kohti Suomen naisten kärkeä.

Otto-Eemil Karvinen (19) oli puolestaan Suomen edustajana nuorten olympialaisissa vuonna 2016. Tällä hetkellä hän kuuluu myös Suomen maajoukkueeseen.

Ampumahiihdon valinta tuettavaksi kohteeksi oli Keslalle luontaista.

– Ampumahiihto on paikallisesti vahvasti näkyvä laji ja se sopii siten hyvin ajatusmaailmaamme, kertoo Keslan toimitusjohtaja Simo Saastamoinen. – Ampumahiihto on varsin suosittu laji myös monissa vientimaissamme, joten myös siltä kannalta se tukee toimintaamme.

Lisätiedot:
Kesla Oyj, Simo Saastamoinen, puh.040 5609 310
Kontiolahden Urheilijat, Jarno Lautamatti, puh.043 2180 573