Rulla-ampumahiihdon SM-kisat viikonloppuna Kontiolahdella

Ennätysmäärä osallistujia – kaikki maajoukkueurheilijat mukana

Rulla-ampumahiihdon SM-kisat lauantaina ja sunnuntaina Pohjois-Karjalan Kontiolahdella ovat suuremmat kuin koskaan. Kisaan on ilmoittautunut liki 200 urheilijaa 26 eri ikäluokassa. Mukaan ovat ilmoittautuneet myös naisten ja miesten maajoukkueet.

Kisaviikonloppu avataan perjantain avoimilla harjoituksilla. Lauantaina hiihdetään pikakilpailut ja sunnuntaina normaalimatkat. SM-kisat päättävät kotimaisen ampumahiihdon kesäkilpailukauden.

”Lauantain pikakilpailuihin on ilmoittautunut 198 urheilijaa ja sunnuntain normaalimatkan kilpailuihin 188. Tämä on ennätysosanotto. Aiempina vuosina SM-kisoissa on ollut osallistujia noin 150 päivää kohti”, sanoo Jarno Lautamatti kisaa järjestävästä Kontiolahden Urheilijat ry:stä.

Mukaan sekä perjantain pikakilpailuihin että normaalimatkalle ovat ilmoittautuneet kaikki naisten ja miesten maajoukkueurheilijat. Heistä Tuukka Invenius ja Jaakko Ranta hiihtävät M22-ikäluokassa, muut yleisissä sarjoissa.

Mari Eder: Kisoilla tärkeä rooli

Enon Kisa-Poikia edustavalle Mari Ederille viikonlopun kisat ovat viime talven vaikean kauden jälkeen tärkeät.

”Olen tänä kesänä kilpaillut hyvin vähän. Vielä alkukesästä minulla oli haasteita käynnistää harjoittelua viime talven ongelmien jälkeen. Nyt on hyvä kohta päästä kilpailujen makuun. Tärkeää on, että kisojen avulla kilpailutuntuma herää talvea kohti mennessä”, Eder sanoo.

Ykköstavoite Ederillä on päästä pitämään itseään fyysisesti ahtaalla.

”Se onnistuu aina paremmin, kun on numerolappu rinnassa. Maksimiharjoitus onnistuu paremmin kisassa kuin yksin tehtävissä harjoituksissa. Suurin tavoite on saada aikaiseksi rasituksen ja paineen alaista kokonaissuoritusta.”

Lisätietoja:

  • Kilpailukutsu, ohjelma ja ilmoittautuneet
  • Lauantain pikakilpailu alkaa klo 11 ja sunnuntain normaalimatkan kilpailu klo 10.
  • Yleisöllä on vapaa pääsy katsomoon / ei pääsylippuja.
  • Kontiolahden Urheilijat ry, Jarno Lautamatti 043-218 0573