toimitsijat

Toimitsijat – Meillä on mukavaa!

Tervetuloa mukaan iloiseen ja ahkeraan toimitsijoiden joukkoon! Kisojen järjestäminen ei onnistuisi ilman vapaaehtoisten henkilöiden työpanosta. Erilaisia tehtäviä on tarjolla niin sisällä kuin ulkonakin. Eniten kisatapahtumia on marraskuusta maalis-huhtikuuhun, jolloin Kontiolahdella järjestetään useita ampumahiihto- ja maastohiihtokilpailuita.


Kiitos kaikille vapaaehtoistoimijoille kaudesta 2017/2018. Perinteinen karonkka pidettiin perjantaina 18.5.2018, ja mukana oli lähes 200 menneellä kaudella ahkeroinutta vapaaehtoista.


Toimitsijarekisteriin voit ilmoittautua tästä.

Toimitsijarekisterin rekisteriselosteen voit lukea tästä.

Toimitsijalomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, mutta lomakkeelle antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään tietoa KontUn vapaaehtoisasioista, toimitsijaeduista ym. Jos et enää halua vastaanottaa vapaaehtoisasioista sähköpostia, voit poistaa itsesi listalta milloin tahansa. Huomioithan, että vaikka olet täyttänyt toimitsijalomakkeen on sinun ilmoittauduttava vielä erikseen kaikkiin niihin (kilpailu)tapahtumiin, joihin haluat mukaan vapaaehtoiseksi.

——————————————————————————————————

Tiedustelut vapaaehtoisasioista: bktalkoo@gmail.com / 0400 286 352 Tiia Boman.
——————————————————————————————————

Kauden 2018/2019 tapahtumia päivitetään kesän/syksyn 2018 aikana (sitä mukaa, kun liitot vahvistavat myönnetyt kilpailut).

Tulossa:

Jaama Run 8.6.2019

Ampumahiihdon maailmancup 2020 – maailmancupin toimitsijarekrytointi lisätään maailmancupin virallisille sivuille kesällä/syksyllä 2019

 

Toimitsijatehtävät, yleistä
Suurtapahtumissa (lähinnä maailmancup taso sekä SM-kilpailut) on vapaaehtoistehtävissä erotettavissa kaksi eri kokonaisuutta: yleisöpalvelut  ja kilpailutekninen puoli. Yleisöpalveluiden toimialalla varmistetaan se, että paikalle saapuva yleisö viihtyy, heille on oheisohjelmaa ja heitä autetaan tarvittaessa – heistä siis pidetään huolta. Yleisöpalveluita ovat mm. infotoiminta, järjestyksenvalvonta, lipunmyynti, ravintolapalvelut sekä tuotemyynti. Kilpailutekninen puoli keskittyy urheilijoiden ja heidän huoltojoukkojensa palvelemiseen ja usein tämä työ on varsin näkymätöntä. Kilpailuteknisellä puolella huolehditaan, että kilpaladut on kunnossa ja oikein merkitty, ampumataulut toimivat, lähtö- ja maalialue on rakennettu ja aidattu ym. Kilpailuteknisen puolen tehtävät ovat fyysisempiä kuin yleisöpalveluissa, lisäksi kilpailutekninen puoli työskentelee useimmiten sään armoilla.

Pienemmissä kilpailuissa (mm. kansalliset kilpailut) tehtävät sijoittuvat lähes kokonaan kilpailutekniselle puolelle. Ennen kuin ilmoittaudut mukaan toimitsijaksi, kannattaa miettiä, minkälaiset tehtävät sinua kiinnostaisivat, ja onko sinulla mahdollisesti jotain (erityis)osaamista mitä haluaisit hyödyntää vapaaehtoistehtävissäsi. Suomalaisille on tyypillistä ajatella, että ”ei minulla ole erityisosaamista”, mutta tuo on höpöhöpö-ajattelua: se, että osaat laittaa ruokaa, sisustaa tai somistaa, taitella pöytäliinoja, tehdä fyysistä työtä, piirtää… on kaikki arvokkaita taitoja, mistä on meidän järjestelytoimikunnalle varmasti apua. Jokainen voi siis rohkeasti ilmoittautua mukaan, vaikka ei puhuisi kymmentä kieltä ja osaisi huoltaa ampumahiihtotauluja =)

Kilpailuiden aikana löytyy siis monenlaista tehtävää; jokaiselle jotakin kunkin taitojen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tehtävää on niin ulkona kuin sisälläkin. Ulkona voit esimerkiksi perehtyä lähtö-maalialueen, latujen, tai stadionalueen tehtäviin sekä ampumahiihtokisoissa myös ampumapaikkatoimintaan; sisällä puolestaan on tarjolla tekemistä mm. kilpailutoimistossa, ruokahuollossa ja tulospalvelussa. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään, eikä ketään jätetä yksin. Lisäksi suurtapahtumissa mukaan tulee jo mainittu yleisöpalveluiden osa-alue, mikä laajentaa tehtäväkenttää entisestään.

Jos sinulle nousi kysymyksiä vapaaehtoisasioista, voit ottaa yhteyttä bktalkoo@gmail.com / Tiia Boman / 0400 286 352 /.

Toimitsijaedut 2017/2018 (alustava)

 • 2 ilmaista hiihtokertaa Joensuun Seudun Jäähdytetylle ladulle
  • Jäähdytetyn ladun lipunmyynnissä on nimilista, johon kuittaamalla voit lunastaa ilmaisen hiihtokertasi
  • vaihtoehtoisesti voit hyödyntää 30 € alennuksen kausikortista
 • talkoopäivinä lämmin ruoka, kahvia, teetä
 • vapaalippuetu erikseen ilmoitettavaan tapahtumaan (1-2 kpl/hlö)
 • toimitsija-alennus -10 % Kontiolahti Biathlon -tuotteista (myös jo alennetuista)
 • osallistumisoikeus kauden 2017/2018 päätöskaronkkaan
 • talkooasu etuhintaan (fleece/huppari ja takki)
 • mahdolliset muut edut

Varoitus! KontUn talkoissa voit tutustua uusiin, huippumukaviin ihmisiin. Harkitse siis huolella, ennen kuin ilmoittaudut mukaan. Todeksi osoitettuja huhuja liikkuu siitäkin, että useampi henkilö on löytänyt tulevan puolisonsa Kontiolahden ampumahiihtotalkoista.

Last updated: kesäkuu 13, 2018 at 13:49 pm