Mukaan toimintaan!

Kiitos kaudesta 2016/2017! 

Maailmancupin vapaaehtoiskysely (englanniksi)
Simon Lukkonen Rovaniemen ammattikorkeakoulusta tekee ampumahiihdon maailmancupin vapaaehtoistoiminnasta opinnäytetyön. Opinnäytetyöhön sisältyy kysely, jonka avulla kartoitamme tyypillisen vapaaehtoisen profiilia ja motiiveja. Opinnäytetyössä tavoitteena on kehittää Kontiolahden Urheilijoiden vapaaehtoisrekrytointia ja vapaaehtoisista huolehtimista etenkin suurkisoja silmällä pitäen. Kyselyyn pääset vastaamaan TÄSTÄ. Huom! Kysely on englanniksi, koska Simon opiskelee englanninkielisessä tutkinto-ohjelmassa eikä hänen äidinkielensä ole suomi. Toivottavasti mahdollisimman moni englannin taitaja vastaisi kyselyyn ajatuksella – näin autat meitä olemaan parempia jatkossa. Vastausaikaa kyselyyn on 13.7. asti.

 

 

 

—————————————————————————————————–
Ilmoittaudu mukaan KontUn vapaaehtoisrekisteriin täyttämällä vapaaehtoislomake täällä. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, mutta lomakkeelle antamaasi sähköpostiosoitteeseen tullaan lähettämään tietoa KontUn vapaaehtoisasioista, eduista ym. Huomioithan, että vaikka olet täyttänyt toimitsijalomakkeen on sinun ilmoittauduttava vielä erikseen kaikkiin niihin (kilpailu)tapahtumiin, joihin haluat mukaan vapaaehtoiseksi.
——————————————————————————————————

 

Ennakkokatsaus kauteen 2017/2018

Rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut 16.-17.9.2017, pika + normaalimatka

Ampumahiihdon kansainvälinen GP-kilpailu 11.-12.11.2017 (alustavat päivämäärät*)

Maastohiihdon kansainväliset FIS-hiihdot 25.-26.11.2017 (alustavat päivämäärät*)

Ampumahiihdon Maailmancup 5.–11.3.2018 (alustavat päivämäärät*)

Ampumahiihdon kansainväliset Masters-kilpailut 22.-25.3.2018 (alustavat päivämäärät*)

Ampumahiihdon SM 31.3.-2.4.2018 (yleiset +nuorten sarjat)

*Päivämäärät vahvistuvat myöhemmin, kun kansainväliset/kansalliset liitot julkaisevat lopulliset kilpailukalenterinsa

Toimitsijatehtävät
Suurtapahtumissa (lähinnä maailmancup taso sekä talven SM-kilpailut) on vapaaehtoistehtävissä erotettavissa kaksi eri kokonaisuutta: yleisöpalvelut  ja kilpailutekninen puoli. Pienemmissä kilpailuissa (mm. kansalliset kilpailut) tehtävät sijoittuvat lähes kokonaan kilpailutekniselle puolelle. Ennen kuin ilmoittaudut mukaan toimitsijaksi, kannattaa miettiä, minkälaiset tehtävät sinua kiinnostaisivat, ja onko sinulla mahdollisesti jotain (erityis)osaamista mitä haluaisit hyödyntää vapaaehtoistehtävissäsi. Suomalaisille on tyypillistä ajatella, että ”ei minulla ole erityisosaamista”, mutta tuo on höpöhöpö-ajattelua: se, että osaat laittaa ruokaa, sisustaa tai somistaa, taitella pöytäliinoja, tehdä fyysistä työtä, piirtää (–> kasvomaalata) on kaikki arvokkaita taitoja, mistä on meidän järjestelytoimikunnalle varmasti apua. Jokainen voi siis rohkeasti ilmoittautua mukaan, vaikka ei puhuisi kymmentä kieltä ja osaisi huoltaa ampumahiihtotauluja =)

Kilpailuiden aikana löytyy siis monenlaista tehtävää; jokaiselle jotakin kunkin taitojen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tehtävää on niin ulkona kuin sisälläkin. Ulkona voit esimerkiksi perehtyä lähtö-maalialueen, latujen, tai stadionalueen tehtäviin sekä ampumahiihtokisoissa myös ampumapaikkatoimintaan; sisällä puolestaan on tarjolla tekemistä mm. kilpailutoimistossa, ruokahuollossa ja tulospalvelussa. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään, eikä ketään jätetä yksin. Lisäksi suurtapahtumissa mukaan tulee jo mainittu yleisöpalveluiden osa-alue, mikä sisältää mm. infopistetyöskentelyä, tuotemyyntiä, katsomo-opastusta sekä kulunvalvontaa.

Vapaaehtoisasioissa voit ottaa yhteyttä bktalkoo@gmail.com / Tiia Boman / 0400 286 352 /.

Toimitsijaedut 2017/2018 (alustava)

  • talkoopäivinä lämmin ruoka, kahvia, teetä
  • vapaalippuetu erikseen ilmoitettavaan tapahtumaan (1-2 kpl/hlö)
  • toimitsija-alennus -10 % Kontiolahti Biathlon -tuotteista (myös jo alennetuista)
  • osallistumisoikeus IBU Cupin päätöspirskeisiin (IBU Cup -toimitsijoille)
  • kauden päättäjäiset keväällä/alkukesästä
  • mahdolliset muut edut

Varoitus! KontUn talkoissa voit tutustua uusiin, huippumukaviin ihmisiin. Harkitse siis huolella, ennen kuin ilmoittaudut mukaan. Todeksi osoitettuja huhuja liikkuu siitäkin, että useampi henkilö on löytänyt puolisonsa Kontiolahden ampumahiihtotalkoista.

Last updated: kesäkuu 13, 2017 at 10:51 am