Tomi-Pekka Riihivuori siirtyy Vuokattiin talviurheilun kehittäjäksi /

Vuokatin urheiluopisto Vuokatti Sport ja sen osana toimiva Olympic Training Center ovat palkanneet myyntijohtajaksi ja talviurheilun kehittäjäksi joensuulaisen Tomi-Pekka Riihivuoren.

Riihivuori on työskennellyt Kontiolahden Urheilijat ry:n palveluksessa vuodesta 2013 ja vuodesta 2016 lähtien yhdistyksen toiminnanjohtajana. Viime vuosina hänen päätehtäviään on ollut johtaa Kontiolahdella järjestettäviä ampumahiihdon maailmancup-tapahtumia.

Uusia investointeja Vuokattiin

Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen perustelee nimitystä Riihivuoren monipuolisella kokemuksella ja tulevilla investoinneilla.

”Vuokatti on käynnistänyt ja edelleen käynnistämässä merkittäviä investointeja talviurheilun kehittämiseen. Haluamme varmistaa, että olemme jatkossakin maailmanluokan harjoituskeskus. Siihen työhön Tomi-Pekan osaaminen sekä maasto- että ampumahiihdossa tuo erinomaisen lisän”, Halonen sanoo.

Maaliskuun maailmancup Riihivuoren ohjauksessa

Riihivuori aloittaa perehtymisen Vuokatti Sportin tehtäviin jo syksyn 2019 aikana. Hän kuitenkin vastaa maaliskuussa 2020 Kontiolahdella järjestettävän ampumahiihdon maailmancup–tapahtuman johtamisesta.

”Talvilajien maailmancup-tapahtumat Suomessa ovat harvassa. Maaliskuun maailmancupin onnistuminen Kontiolahdella on kaikkien suomalaisten talviliikuntatoimijoiden yhteinen asia”, Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Halonen perustelee Riihivuoren pitkää siirtymäaikaa.

Kontiolahden Urheilijat on valmistautunut muutokseen ja tulee nimittämään toiminnanjohtajakseen Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy:n kehittämispäällikkö Jarno Lautamatin Riihivuoren jälkeen. Maaliskuun 2020 maailmancup-tapahtuman jälkeen marraskuulle 2020 ja marraskuulle 2021 ajoittuvien maailmancup-tapahtumien johtoon astuu Sami Leinonen. Hän on toiminut aiemmin tapahtumien apulaisjohtajana.

”Tomi-Pekan johdolla olemme uudistuneet vahvasti viime vuosina. Olemme tietysti ylpeitä, että joukoistamme kasvaa paitsi huippu-urheilijoita myös muita huippuosaajia. Vuokatin ja Kontiolahden väliseen yhteistyöhön on nyt entistä herkullisemmat eväät”, sanoo Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen.

”Yhteishenki hämmästyttää”

Riihivuori sanoo seuranneensa omalla hiihtourallaan ja lähipiirinsä kautta Vuokatin kehittymistä vahvaksi toimijaksi suomalaisessa hiihtourheilussa.

”Lomailemme edelleen Vuokatissa perheen kanssa vuosittain. Olen erittäin innoissani päästessäni mukaan dynaamiseen huippu-urheiluympäristöön ja työyhteisöön”, Riihivuori sanoo.

Kontiolahden Urheilijoiden toiminnasta Riihivuorelle jää päällimmäisenä mieleen vahva yhdessä tekemisen kulttuuri. Sen voimalla Kontiolahden Urheilijat on saanut järjestettäväkseen muun muassa kolme ampumahiihdon maailmancup-tapahtumaa vuosille 2020-21.

”Yhteishenki ja talkooväen voima ovat hämmästyttäneet minut kerta kerralta. Ne ovat antaneet itsellenikin mahdollisuuden kehittyä ja oppia uusia asioita”, Riihivuori sanoo.

Hän iloitsee myös siitä, että Kontiolahdella on onnistuttu rakentamaan erinomaiset olosuhteet ampumahiihdon harrastamiseen.

”Hiihto- ja ampumaradat sekä seuran kalusto luovat ampumahiihtoon Suomen parhaat puitteet, ja kynnys harrastuksen aloittamiseen on matala. Ensilumen ladun ansiosta junioreidenkaan ei tarvitse matkustaa kauas lumen perässä, vaan he voivat kesät talvet harjoitella samoissa olosuhteissa kuin huippu-urheilijat.”

Lisätietoja:

Vuokatti Sport Oy: Toimitusjohtaja Veikko Halonen 0400-689250

Kontiolahden Urheilijat ry: Puheenjohtaja Kimmo Turunen 050-5633480

Tomi-Pekka Riihivuori 0400-128 140

INFO: Tomi-Pekka Riihivuori

· Syntynyt 1982

· Asuu Joensuussa. Perhe: vaimo ja kaksi lasta.

· Koulutus: Liikuntatieteiden maisteri (Jyväskylän yliopisto)

· Edustanut Suomea maastohiihdossa nuorten maajoukkueessa

· Suomen Ampumahiihtoliiton hallituksen jäsen

· Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n tekninen asiantuntija

· Työura: Ennen Kontiolahden Urheilijat ry:n tehtäviä toiminut työhyvinvointialan yrittäjänä.