Etusivu Seura AH-keskus Urheilukoulut Palvelut Kilpailut Uutiset Tukijat Yhteystiedot
Uutiset

13.1.2016

KontUn jäsenrekisteri päivitetään MyClub-palveluun - Kaikkien jäsenten tulee rekisteröityä myClubiin

Kontiolahden Urheilijat ry on ottanut käyttöönsä myClub urheilu- ja vapaa-ajan yhteisöjen toiminnanohjauspalvelun, jonka avulla seuramme jatkossa hallinnoi harrastajien läsnäoloseurantaa, järjestömaksuja, jäsenrekisteriä, tapahtumailmoittautumisia ja jäsentiedotteita. Jäsenenä saat käyttöoikeuden myClubiin, jolla voit ylläpitää itse kätevästi omia yhteystietojasi sekä saat jäsenmaksulaskut ja jäsentiedotteet automaattisesti omalle jäsensivullesi. Omalta jäsensivultasi voit myös ilmoittautua helposti seuran avoimiin tapahtumiin ja seurata omaa harjoitteluaktiivisuuttasi.

Kontiolahden Urheilijoiden myClub-sivulle voit rekisteröityä täältä: https://biathlon-kontiolahti.myclub.fi/login (klikkaa sivun oikeassa reunassa "Rekisteröidy uudeksi jäseneksi") .

myClub on helppokäyttöinen web-sovellus, joka toimii kaikissa yleisimmissä selaimissa. Kaikki tietoliikenne on myClubissa suojattua, ja salasanat ovat järjestelmässä vahvasti salattuja. myClubin käyttäminen on jäsenille maksutonta. Mikäli rekisteröitymisen kanssa on ongelmia, otathan yhteyttä niin autamme asiassa. Tarvittaessa toimiston väki rekisteröi sinut jäseneksi, mutta ensisijaisesti jokainen hoitaa itse rekisteröitymisen.

Mikäli sinulla on kysyttävää myClubista voit ottaa yhteyttä: Tomi-Pekka Riihivuori, nuoriso@biathlon-kontiolahti.fi

Ystävällisin terveisin,

Kontiolahden Urheilijat ry / toimisto

29.11.2015

Vähämetsä voittoon Kontiolahden FIS-kisoissa – Varis miesten kisan toinen

Kontiolahden FIS-kisoissa kilpailtiin tänään perinteisellä hiihtotavalla. Naisten sarjaan saatiin suomalaisvoittaja, kun Ruut Vähämetsä kukisti viidellä kilometrillä toiseksi sijoittuneen Svetlana Hvostunkovan 2,8 sekunnilla. Miesten 10,2 kilometrin kilpailun voitti lauantain tapaan Ilja Tshernusov ennen Kari Varista.

Naisten kilpailussa kolmannen sijan nappasi eilisen kilpailun voittaja Ina Lukonina. Vähämetsä puuskutti pitkään kisan jälkeen.

– Viisi kilometriä on sellainen matka, että saa hiihtää täysillä alusta asti. Hiihto kulki tänään hyvin. Perinteinen on ollut useamman vuoden parempi hiihtotapa. Ensi lauantaina hiihdän Kainuun Talvikisoissa ja kahden viikon päästä Vuokatin Skandinavia-cupissa.

Miesten kilpailussa juhli eilisen tapaan Ilja Tshernusov. Kari Varis hävisi voittajalle 43,2 sekuntia ja oli toinen. Alvar Alev sijoittui kolmanneksi. Varis oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Kauden paras hiihto. Ihan hyvin jaksoi tänään työntää. Vähän joutui ylämäkiin passailemaan, että pääsee tasaisilla osuuksilla mahdollisimman kovaa. Olen parempi vapaan hiihtäjä, mutta nyt on tullut pari hyvää perinteisen kisaa alkukauteen, joten pitää ruveta näitäkin hiihtämään. Seuraavaksi hiihdän Vuokatin Skandinavia-cupissa. Siellä on ohjelmassa kaikki kolme matkaa.

Alle 20-vuotiassa naisten sarjan voitti Marina Grishko ja miehissä juhli Andriy Orlyk.

Tulokset löytyvät kisan sivulta.

28.11.2015

Tshernusov ylivoimainen Kontiolahden FIS-kisoissa – Lehtonen kolmas

Kontiolahden FIS-kisoissa kilpailtiin avauspäivänä vapaalla hiihtotavalla. Olympia- ja MM-pronssimitalisti Ilja Tshernusov voitti Kontiolahden FIS-kisojen miesten 15 kilometrin ja Ina Lunikova naisten 10,2 kilometrin kilpailun. Miesten kilpailun toinen oli Aleksei Tshervotkin (+1.00,9) ja kolmas Lari Lehtonen (+2.13,9).

Tshernusov oli tyytyväinen kauden avaukseensa.

– Kisa meni hyvin ja hiihto tuntui hyvältä. Nautin kilpailemisesta, ja oli mukava avata kausi täällä Kontiolahdella. Starttaan huomisen perinteisen kisaankin.

Parhaana suomalaisena kolmanneksi sijoittunut Lehtonen toipuu osittaisesta akillesjänteen repeämästä vauhdilla. Hän arvioi suoritustaan kriittisesti.

– Tämä päivä kertoi ainakin sen, että kunto on vielä aika vaiheessa. Lihakset jäykistyvät, ennen kuin ne saavat kunnolla kierroksia. Se johtuu varmaan vähäisistä hiihtokilometreistä.

Hän toivoi, ettei jalka ottanut itseensä kilpailusta.

– Ilta kertoo enemmän, mitä se (jalka) tuumaa kisasta. Tällainen sohjokeli vielä rasittaa jalkoja enemmän. Sormet ristiin, että kävelen huomenna normaalisti. Huomenna en kilpaile.

Naisten kilpailun paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Johanna Ukkola. Hän hävisi kärjelle 1.18,7 minuuttia.

– Olen tyytyväinen sijoitukseen ja aikaeroon. Kisat eivät ole vielä tälle kaudelle olleet lentoa. Hiihto oli nousujohteinen. Treenit ovat sujuneet syksyllä mennyt hyvin. Lumella olen hiihtänyt vielä vähän. Seuraavan kerran hiihdän Vuokatin Skandinavia-cupissa.

Alle 20-vuotiaiden naisten sarjassa voittoon hiihti Titta Kuorelahti ja miesten vastaavassa Daniil Prjanitshnikov.

Tulokset löytyvät kisan sivulta.

26.11.2015

Kuntoutuva Lari Lehtonen hakee Kontiolahden FIS-kisoista hyvää harjoitusta

Kontiolahden Ampumahiihtokeskuksessa on viikonloppuna jälleen säpinää, kun yli 300 urheilijaa kilpailee maastohiihdon FIS-kisoissa. Lauantaina miehet hiihtävät 15 kilometriä ja naiset 10,2 kilometriä vapaalla, sunnuntaina kilpaillaan perinteisellä pääsarjoissa vastaavasti miehillä 10,2 kilometriä ja naisilla 5 kilometriä. Lisäksi kilpaillaan juniorisarjoissa.

Yksi lauantain mielenkiintoisimmista osallistujista on maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtonen, joka on kuntoutumassa akillesjänteen osittaisesta repeämästä. Lehtonen avasi kilpailukauden sunnuntaina Rovaniemellä, jossa hän hiihti 16,5 kilometrin matkan tasatyöntöä.

”Se oli seitsemäs hiihtolenkkini tälle talvelle. Harjoitus se lähinnä oli. Ei ollut ihan tasurirata tai -kelikään. Selvästi huomasi, ettei kropasta oikein irronnut, mutta jostain oli aloitettava. Nyt on totutteluvaihe menossa, pikkuhiljaa asioita eteenpäin”, Lehtonen sanoo.

Osa vaiheittaista etenemistä on myös Kontiolahden kilpailuihin osallistuminen. Keskiviikkoinen nopeusharjoitus vapaalla antoi tunteen, että kilpaileminen vapaalla on mahdollista. Perinteisen aika ei ole kilpailuidenkaan osalta vielä.

”Tavoitteena on saada hyvä harjoitus. Sellainen hyvä ja ehjä suoritus, ja että jalka kestäisi”, Lehtonen sanoo.

Lehtonen on asennoitunut kuntoutukseensa huippu-urheilijan tinkimättömyydellä. Hän löytää helposti paljon positiivistakin:

”Olen pystynyt paneutumaan asioihin, joita ei tavallisesti tule niin paljon tehtyä, kuten keskivartalon voimaan ja lantionseudun hallintaan. Ylävartaloon on panostettu paljon, olen tehnyt puhtaasti voimaa ja vetolaitteella kestävyysharjoittelua. Olen myös oppinut paremmaksi uimariksi ja saanut siihen työkalujakin”, Lehtonen kiittelee.

Kontiolahden Urheilijoiden Lasse Pörsti puolestaan avaa kilpailukautensa vasta Kontiolahdella lauantaina. Kun kisoja ei ole vielä näille lumille takana, ei hän osaa sen kummemmin odotuksia sanoa.

”Ajatuksena on ollut kisojen kautta hakea kuntoa. Ihan ookoo syksy on ollut, mutta vähän jännityksellä nyt katsotaan ladulla. Kauden tavoitteena on (aikuisten) SM-kisoissa 15 sakkiin”, lääkäriksi Kuopiossa opiskeleva Pörsti tuumii.

Kauttaan hän jatkaa maltillisesti kisa kerrallaan, jatkosuunnitelmat tarkentuvat viikonlopun tuntemusten perusteella. Lauantaille on ilmoittautunut 289 kilpailijaa ja sunnuntaille 248 kilpailijaa. Suomalaisten lisäksi osallistujia on 10 maasta. Mukana urheilijoita Bulgariasta, Etelä-Koreasta, Japanista, Kazakstanista, Liettuasta, Turkista, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä ja Virosta.

Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 11.

Lisätietoja kilpailun sivulta.

25.11.2015

KontUn jäsenrekisteri päivitetään uuteen ohjelmaan

Kontiolahden Urheilijat ry:n jäsenrekisteri päivitetään uuteen ohjelmaan vuodenvaihteessa 2015-2016. Ohjelmapäivityksestä johtuen pyydämme, ettette maksaisi ennakkoon vuoden 2016 jäsenmaksuja. Kun jäsenmaksujen maksaminen tulee ajankohtaiseksi, tiedotetaan siitä mm. seuran kotisivuilla.

Jos jäseneksi liittymiseen tai jäsenmaksuihin liittyen on kysyttävää, ottakaa yhteyttä office@biathlon-kontiolahti.fi / 013 732 403.

19.11.2015

Ensimmäiset Urheilugaalan ehdokkaat julki – Ampumahiihdon MM-kilpailut 2015 ehdolla Vuoden Urheilutapahtumaksi

Tammikuun 12. päivänä järjestettävän Suomen Urheilugaalan ensimmäiset palkintoehdokkaat on julkistettu. Palkintolautakunta nimesi kolme ehdokasta Urheilutapahtumaksi. Loput ehdokkaat julkistetaan Gaalaristeilyllä 10. joulukuuta. Lisäksi 14 maakunnallista Urheilugaalaa liittyvät yhä tiiviimmin mukaan suomalaisen urheilun palkitsemiseen ja arvostamiseen.

Urheilutapahuma –ehdokkaat ovat Suomessa järjestettyjä urheilutapahtumia, joiden huomioarvo, tyyli ja järjestelyt onnistuivat kokonaisuutena poikkeuksellisen hyvin.

Ehdokkaat ovat:

Ampumahiihdon MM-kilpailut, Kontiolahti, 3.-15.3.2015
Ampumahiihdon MM-kilpailut keräsi Joensuuhun ja Kontiolahden ampumahiihtostadionille yhteensä 80 000 katsojaa seuraamaan 38 eri maasta saapuneiden 356 kilpailijan huippusuorituksia. Suomessa naisten normaalikilpailun tv-lähetystä seurasi parhaimmillaan yli miljoona katsojaa. Saksassa miesten yhteislähtökilpailu keräsi televisioiden ääreen yli viisi miljoonaa silmäparia.

Helsinki Cup, 40-vuotisjuhlaturnaus, 5.-10.7.2015
Vuonna 1976 ensimmäisen kerran järjestetty jalkapallon kansainvälinen junioriturnaus Helsinki Cup vietti 40-vuotisjuhliaan Käpylän ja Töölön kentillä yhdestätoista eri maasta saapuneiden 1 240 joukkueen ja 21 000 pelaajan voimin. Juhlavuonna otteluita näytettiin ensimmäisen kerran suorina lähetyksinä verkossa ja mobiilisovelluksella.

World Gymnaestrada, Helsinki, 12.-18.7.2015
Neljän vuoden välein järjestettävä Kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n suurtapahtuma Gymnaestrada keräsi Helsinkiin ennätykselliset 21 000 osallistujaa 53 maasta viideltä eri mantereelta. Lähes tuhat voimisteluesitystä 15 eri esiintymisareenalla tarjonnut Gymnaestrada on kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan toteutettu tapahtuma.

Näistä ehdokkaista valitaan ja palkitaan yksi 12.1.2016 Suomen Urheilugaalassa, jonka teemaksi on valittu olympiavuoden mukaisesti ”Matkalla Rioon”.

Suomen Urheilugaalasta on muodostunut yksi Suomen merkittävimmistä vuosittaisista tilaisuuksista. Vuonna 2017 Urheilugaala juhlii 10-vuotista taivaltaan. Vuosien aikana on palkittu Uuno-pokaaleilla jo yli kaksisataa urheilijaa, valmentajaa ja taustavaikuttajaa. Tammikuun 12. päivä 2016 suomalaisen liikunnan ja urheilun toimijoita palkitaan eri kategorioissa Yle TV2:n ja YLE Areenan suorissa gaala-lähetyksessä.

- Suomi tarvitsee esikuvia. Suomi tarvitsee hienoja menestystarinoita, joista me kaikki voimme olla ylpeitä. Suomalaisella liikuntakulttuurilla on merkittävä rooli yhteiskunnassa, joka näyttäytyy omalta osaltaan Urheilugaalan kautta. Olen erittäin tyytyväinen siitä, että voimme tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä maakunnallisten gaalatapahtumien kanssa. Tätä kautta voimme nostaa eri puolella Suomea esiin eri tarinoita merkittävistä liikunnan ja urheilun saavutuksista ja olla niistä ylpeitä, toteaa Urheilugaala ry:n hallituksen puheenjohtaja, Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Riia Martinoja, riia.martinoja(at)valo.fi, 040 555 1597
Viestintäpäällukkö Toni Flink, toni.flink(at)gmail.com, 040 777 3396

15.11.2015

Hakala ja Jurlova takaa-ajon ykköset Kontiolahden gp-kilpailuissa

Matti Hakala ja Jekaterina Jurlova veivät takaa-ajokilpailuiden voitot Kontiolahdella kansainvälisissä ampumahiihdon gp-kilpailuissa. Hakala oli myös lauantain pikakilpailun ykkönen, Jurlovan kilpailu helpottui Kaisa Mäkäräisen jäätyä pois.

Jurlova oli kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Annukka Siltakorpi hävisi 2.32,4. Valko-Venäjän Darja Blashko oli kolmas. Jurlovan saldo ammunnan osalta kilpailussa oli kolme ohilaukausta.

”Ei ollut huono päivä, mutta en ole tyytyväinen hiihtooni. En saanut itsestäni kaikkea irti. Olin yllättynyt myös makuuammunnastani, jossa tuli kaksi ohilaukausta hyvissä olosuhteissa. Olin vähän surullinen myös siitä, että Kaisa (Mäkäräinen) ei tänään kilpaillut. Itselleni tämä oli jokatapauksessa hyvää valmistautumista maailmancupiin”, viikonloppuunsa tyytyväinen Jurlova tuumi.

Matti Hakalankin voitto oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Mikael Koivunen hävisi 3.06,5. Teemu Huhtala oli kolmas. Hakala selvisi neljän ammunnan kilpailusta yhdellä ohilaukauksella.

”Ei ihan paras päivä, mutta hiihto oli parempaa kuin eilen. Oli rennompaa, mutta ei vielä ihan parasta mitä on tässä ollut. Ammuntaan olen ihan tyytyväinen, vaikka pystypaikat olivat vähän vaikeita. Ekassa pystyssä oli huono asento, vain yksi sakko oli siihen hyvä. Makuut olivat tosi helppoja tänään. Maailmancupin pisteitä pitäisi mahdollisimman paljon saada, vielä niitä ei ole tullut. Uskon, että kun lihaksisto saadaan kuntoon, niitä pitäisi tulla”, Hakala sanoi.

- Takaa-ajon tulokset
- Valokuvia takaa-ajosta
- Valokuvia järjestelyistä

14.11.2015

Mäkäräinen ja Hakala ykköset Kontiolahdella kansainvälisten gp-kilpailuiden avauksessa

Kaisa Mäkäräinen ja Matti Hakala veivät ykköstilat ampumahiihtokauden avanneessa pikakilpailussa Kontiolahdella. Kaksi sakkoa pystystä ampunut Mäkäräinen oli naisten kilpailussa ylivoimainen. Saman määrän ohilaukauksia ampunut venäläinen maailmanmestari Jekaterina Jurlova hävisi 1.23,2. Annukka Siltakorpi oli kolmas. Mäkäräinen on ollut hieman flunssainen, mutta päätti kuitenkin lähteä matkaan saadakseen kilpailutuntumaa ampumahiihtoon.

”Ei hirveän häävit tunnelmat. Pitkään mietin verryttelyssä vielä, lähdenkö ollenkaan. Kaksi edellistä päivää tuntui ihan hyvältä, tänään en ainakaan yhtään eteenpäin mennyt tilanteessa”, Mäkäräinen tuumi ”ei niin kauhean säpäkäksi” kuvaamassa olotilassaan.

Olosuhteet olivat vesisateen ja kovan tuulen myötä haastavat. Mäkäräinen sai kilpailussa ammunnan osalta hyvää harjoitusta kohti kansainvälistä maailmancup-kautta mentäessä.

”Olosuhteet olivat vaikeat. Makuu oli hyvä, pystyllä neljä laukausta oli hallinnassa, vaikka niistä yksi meni ohi. Viimeinen laukaus karkasi ihan täysin, se oli turha virhe. Pelkäsin, että tulee joku 3+3, mutta ei onneksi. Ihan ookoo näin”, Mäkäräinen naurahti.

Sunnuntain osallistumisestaan hän sanoi päättävänsä vasta aamulla olotilansa mukaan. Miesten kilpailussa Matti Hakala selvitti kilpailun yhdellä ohilaukauksella ja otti voiton 59,8 sekunnin erolla ennen Mikko Loukkaanhuhtaa. Sami Orpana oli kolmas.

”Hiihto ei kauhean räväkältä tuntunut. Olin 2,5 viikkoa Muoniossa, sieltä tulin keskiviikkona. Tänään oli aika tahmeaa, eikä lihaksisto ollut niin rentona mitä se oli Muoniossa parhaillaan kahden viikon aikana. Ammuntaan sattui tänään ihan hyvät tuuliraot. Ammunta oli ihan ookoo, pystyssä vähän meinasi karata asento. Ohilaukauksen jälkeen otin sitä vähän uusiksi ja sain sitten loput kaadettua. Parempaa vauhtia pitäisi hiihtää, en ole hiihtoon tyytyväinen”, Hakala sanoi.

Kansainvälisten gp-kilpailuiden toisena päivänä vuorossa on takaa-ajo.

- Pikakilpailun tulokset
- Valokuvia pikakilpailusta

11.11.2015

Ampumahiihtokauden avauksessa Kontiolahdella paljon jännitettävää

Ampumahiihtokausi avataan jo perinteisesti Kontiolahdella kansainvälisillä grand prix -kilpailuilla, joissa lauantaina matkana pikakisat ja sunnuntaina takaa-ajot. Kilpailuihin on ilmoittautunut useita mielenkiintoisia nimiä, sillä esimerkiksi naisten listalla ovat niin Kaisa Mäkäräinen kuin Jekaterina Jurlova.

Gp-kilpailut ovat tärkeitä katsastuksia monille kansainvälisiin edustustehtäviin loppuvuonna mieliville. Maailmancupin joulukuun kilpailuihin on jo nimetty Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Olli Hiidensalo ja Ahti Toivanen, mutta paikkoja on vielä jaossa sinnekin.

”Ne ovat meille todella tärkeät kilpailut. Siellä varmasti monen pitää olla hyvässä kunnossa jo tässä vaiheessa kautta, pystyäkseen antamaan sellaisia näyttöjä, että voidaan valita kisoihin mukaan. Luulen, että paikoista käydään yllättävänkin tasaväkistä kamppailua. On hyvä, että paikoista on kilpailua”, päävalmentaja Marko Laaksonen sanoo.

Hän pitää parhaillaan Vuokatissa leirillä olevan maajoukkueen tilannetta yleisesti hyvänä.

”Joulukuun parilla ensimmäisellä viikolla nähdään se taso, missä oikeasti ollaan.”

Mäkäräinen toivoo saavansa tärkeää kisatuntumaa

Kaisa Mäkäräinen on viime päivinä kärsinyt flunssan oireista. Hän on joutunut jättämään kovemmat treenit pois ja pitämään muutaman ylimääräisen lepopäivän. Tällä hetkellä hänen suunnitelmissaan on hiihtää ainakin lauantain pikakisa, mikäli olo kohenee siihen mennessä.

”Nämä ovat ainoat ampumahiihtokilpailut ennen maailmancupin avausta, joten toivon todella paljon, että pystyn osallistumaan terveenä kisoihin. Kisatuntumaa olisi hyvä saada myös sen takia, kun kovia harjoituksia en ole nyt valitettavasti pystynyt ihan suunnitellusti tekemään. Sen suurempia odotuksia viikonlopun suhteen ei juuri tällä hetkellä ole", Mäkäräinen sanoo.

Grönman pystynyt satsaamaan lajiin nyt paremmin

Kontiolahden Urheilijoita edustavista miesampumahiihtäjistä Ahti Toivanen on sairastellut, eikä häntä nähdä kilpailemassa viikonloppuna. Tänä vuonna paremmin lajiin satsaamaan pystynyt Tuomas Grönman sen sijaan on mukana.

”Hyvälle on tuntunut meno maistuvan. Ammuntakin on ainakin treeneissä sujunut hyvin, joten eiköhän tästä ole hyvä lähteä kauteen. Viime talvi meni aika hyvin, joten on ollut hyvä lähteä ponnistamaan. Olen saanut tukiverkostoa hyvin taakse, joten olen voinut keskittyä enemmän urheiluun, eikä ole tarvinnut miettiä, mistä saa rahaa elämiseen. Siitä olen tosi kiitollinen”, 24-vuotias Grönman sanoo.

Tulevana talvena hän toivoo kehittyvänsä vielä ”pari tasoa ylöspäin” ja tavoittelee maailmancupiin päästessään jo pistesijoja.

”Kovempaa suksella ja paremmin ampuu, siitä tulee parempia sijoituksia. Gp-kisoissa toivon hyviä suoritteita, jotka auttavat tulevaisuuteen. Toivon, että hiihto kulkee ja ammunta on välttävää, se on tärkeämpi juttu. Hiihdon kautta vielä tässä vaiheessa haen.”

Lauantain kilpailuihin on ilmoittautunut 94 urheilijaa, sunnuntaille 74.

Molempina päivinä kilpailut alkavat kello 11. Lisätietoja täältä.

6.11.2015

Mäkäräinen ja Jurlova kohtaavat Kontiolahdella gp-kisoissa

Ampumahiihdon kansainvälisissä grand prix -kilpailuissa Kontiolahdella nähdään 14. –15. marraskuuta todellista huippuampumahiihtoa, sillä mukaan ovat ilmoittautuneet niin Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen kuin toinen maailmanmestari, Kontiolahdella paljon aikaa viettävä Jekaterina Jurlova.

Molempien ampumahiihdon kilpailukauden avaavan viikonvaihteen ohjelmassa on pikakilpailu lauantaina ja takaa-ajo sunnuntaina. Kilpailut ovat myös katsastuskilpailut kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy tänään.

Tapahtumaan myydään pääsylippuja

Tapahtuman pääsyliput

  • Aikuinen 10 e/päivä
  • Eläkeläinen/opiskelija 5 e/päivä
  • Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

- Kilpailuohjelma
- Ilmoittautuneet
- Suomen Ampumahiihtoliiton valintaperusteet kv. kisoihin

2.11.2015

Kontiolahden Urheilijat hienosti 11:nneksi Suomen Cupin viestiavauksessa

Kontiolahden Urheijoiden naisjoukkue sijoittui 29 joukkueen joukossa hienosti 11:nneksi maastohiihdon Suomen Cupin avauksessa. KontUn viestiä veivät Kaisa Mäkäräinen, Laura Karkkulainen ja Johanna Pykäläinen. Perinteisellä hiihtotavalla käytyihin viesteihin ei tällä kertaa saatu KontUn miehistä joukkuetta.

Viesti alkoi hienosti, kun Kaisa toi KontUn selvässä erossa ensimmäiseen vaihtoon. Laura piti asetelmat hyvin ja joukkue oli toisessa vaihdossa viides. Nuori Johanna taisteli hienosti 11:nneksi.

Perinteisen sprintissä Mäkäräinen oli 11:s, Johanna Pykäläinen 50:s ja Laura Karkkulainen 67:s sekä miesten puolella Jussi Karkkulainen oli 97:s.

”Kovat vedot sain tehtyä, ihan varmasti sain enemmän irti kuin jos yksinään olisin tehnyt. Toki tästä jäi ammuntaosuus pois, mutta ei haittaa. Pääasia, että sain itseni fyysisesti tiukalle, ja tosi kiva hiihtää pitkästä aikaa pertsaa kilpaa. Tosi kiva, että saimme joukkueen viivalle. Tällainen säpäkkä 4 kilometriä tähän kauden alkuun oli matkana hyvä. On tärkeää, että hiihdetään sekä ampumahiihtoa että maastohiihtoa”, Mäkäräinen sanoi osuutensa jälkeen.

Katso Mäkäräisen koko haastattelu Facebook-sivuiltamme: https://www.facebook.com/604925202977510/videos/700901533379876/

12.10.2015

Kansainvälisellä ampumahiihtokartalla pysyminen vaatii jatkuvaa kehitystyötä

Ampumahiihto on lajina kovassa nosteessa niin tv-katsojalukujen kuin levinneisyydenkin osalta. Kansainvälisen ampumahiihtoliiton alaisten kilpailuiden järjestämisestä käydäänkin kovaa kilpailua, jossa Kontiolahden Urheilijat sidosryhmineen aikoo pysyä tiiviisti mukana. Kontiolahden Urheilijoiden neljän hengen delegaatio osallistui loppuviikosta Oslossa pidettyyn IBU:n kisajärjestäjien kokoontumiseen.

Kontiolahdella puitteet ovat kunnossa kansainvälisten kilpailuiden järjestämiseen, mutta yksityiskohtia on kehitettävä jatkuvasti, sillä niin tehdään muuallakin. Lähinaapureista esimerkiksi maastohiihdon maailmancupien järjestäjänä tutuksi tullut Viron Otepää on satsaamassa vahvasti ampumahiihdonkin puolella.

– Meidän on oltava mukana kehityksen kelkassa tästä eteenpäinkin. Jatkuvasti on mietittävä, missä voimme tehdä asioita vielä paremmin kilpailukykymme säilyttämiseksi. Sen lisäksi meidän on myös satsattava kaikenlaisista tapahtumistamme ja kehitystoimistamme viestimiseen kansainvälisesti. Aktiivinen on oltava, Esa Haapala sanoo.

Ampumahiihdon maailmancup järjestetään Kontiolahdella seuraavan kerran vuonna 2018. Sitä ennen kilpaillaan kakkostason kiertueen eli IBU-cupin osakilpailut maaliskuussa 2017.


Oslossa IBU:n kilpailujärjestäjien kokouksessa mukana olivat MM2105-organisaatiosta viestintäpäällikkö Heidi Lehikoinen, kilpailun apulaisjohtaja Tomi-Pekka Riihivuori, tapahtuman johtaja Esa Haapala sekä lipunmyyntipäällikkö Jarno Lautamatti

5.10.2015

Jäähdytettyä latua lumetetaan 12.-14.10.

Hiihtokausi lähestyy ja tämä tarkoittaa, että Jäähdytetyn ladun lumetukset alkavat viikolla 42. Ladun lumetuksia tehdään aikavälillä 12.-14.10., jolloin rullaradasta ei ole käytössä Jäähdytetyn ladun 1,5 km osuus. Rullahiihtoa voi tehdä ässä- ja seinänousun alueella huomioiden lumetuskaluston mahdolliset liikkeet alueella.

Lisäksi ampumapenkalle tehdään huoltotoimenpiteitä maanantaina 12.10., jolloin rata on poissa käytöstä. Myös 13.-14.10. riippuen lumetuksen edistymisestä ampumapenkka voi olla suljettuna. Ampumapenkka on viimeistään torstaina 15.10. normaalissa harjoituskäytössä.

10.9.2015

Kontiolahden Urheilijoiden seuravaatetilaus (hiihtolajit)

Hiihtolajien sovitusvaatteet Trimtexiltä ovat saapuneet ja ne löytyvät ampumahiihtokeskuksen päärakennuksen kahvion syvennyksestä. Sovitettavana on myös yksi talvitakkimalli. Seuravaatteita saavat tilata kaikki seuran jäsenet, asujen sovitusmahdollisuus maanantaihin 28.9.2015 saakka. Hintatiedot, ohjeet ja tilauslista löytyvät sovitusasujen välittömästä läheisyydestä.

19.8.2015

Kontiolahden Urheilijat panostaa aiempaa enemmän maastohiihtoon

Ampumahiihdosta ja ampumahiihtotapahtumistaan tunnettu Kontiolahden Urheilijat näkyy jatkossa aiempaa enemmän myös maastohiihdossa. Muun muassa Kaisa Mäkäräisen edustama seura on saanut riveihinsä neljä uutta maastohiihtäjää. Jussi Karkkulainen, Laura Karkkulainen ja Lasse Pörsti siirtyivät Kiteen Urheilijoista, Johanna Pykäläinen Liperin Hiihtoseurasta.

– Olemme halunneet vahvistaa maastohiihdon asemaa seurassamme ja olla myös siinä lajissa aktiivinen toimija. Olemme iloisia uusista nuorista urheilijoistamme, jotka ovat halunneet siirtyä seuraamme, Esa Haapala sanoo.

Kontiolahden Urheilijoissa tehdään nuorisopäällikkö Tomi-Pekka Riihivuoren johdolla erinomaista juniorityötä, sillä ampumahiihdon ja hiihdon harjoitusryhmissä on mukana yhteensä yli 60 lasta ja nuorta. Alueen lapsille on myös suunnitteilla hiihtokilpailuja tulevana talvena.

Nuorten kehittämiseen satsaamisen lisäksi seura haluaa pysyä jatkossakin aktiivisena kilpailuiden järjestäjänä niin ampuma- kuin maastohiihdossakin

Rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut 5. –6. syyskuuta ovat seuraava Kontiolahden ampumahiihtokeskuksessa järjestettävä kilpailu. Jäähdytetyn ladun myötä Kontiolahdella myös ensilumen harjoitusolosuhteet ovat erinomaiset, sillä hiihtämään päästään jo 15. lokakuuta.

– Meillä on runsaasti varastoitua lunta, jolla varmistamme hyvät olosuhteet heti alkutalvesta.

Kilpailukausi jatkuu rullahiihdon SM-kilpailuiden jälkeen lumella, kun ampumahiihdon kansainvälinen grand prix järjestetään 14. –15. marraskuuta ja maastohiihdon FIS-kilpailut 28. –29. marraskuuta.

Tulevina vuosina tulossa on suurimpina tapahtumina ampumahiihdon maailmancup 2018, ampumahiihdon IBU-cupia 2017 ja maastohiihdon SM-kilpailut 2017, joten Kontiolahti pysyy hiihtomaailmassa aktiivisesti.

10.8.2015

Ampumajuoksun SM-kisoista menestystä

Kesän ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin Kauhajoella 7.-9.8. Kolmipäiväisten kisojen ohjelmassa olivat viestit, pikamatkat ja yhteislähdöt.

Avauspäivänä KontU:n joukkueita ei nähty starttiviivalla kuin kaksi muun muassa loukkaantumisista johtuen. N19-sarjassa päästiin joka tapauksessa nauttimaan mestaruudesta, kun Meeri Silvastin, Nenna Lukkarisen ja Santra Säteen muodostama joukkue vei kisan voiton ylivoimaisesti. Eroa toiseksi tulleeseen Seinäjoen Hiihtoseuran joukkueeseen kertyi lähes neljä minuuttia. M13-sarjassa KontU:n joukkue oli sijalla 10.

Toisena päivänä vuorossa oli pikamatkat. Tuloksena päivän kisoista oli kolme pronssimitalia. N19-sarjassa Santra Säde hävisi kisan voittajalla Jessika Roligille 1.03,1 ja hopeamitali jäi 18 sekunnin päähän. M16-sarjassa Otto-Eemil Karvinen oli myös kolmas jääden kultamitalista 29,6 sekunnin päähän. Kolmannen pronssin seuralle toi N15-sarjassa Nenna Lukkarinen. Eroa kärkeen jäi 1.16,5.

Päätöspäivän yhteislähdöistä tuloksena oli kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Santra Säde (N19) kirkasti edellisen päivän pronssin hopeaksi kuten myös Otto-Eemil Karvinen M16-sarjassa. Otto-Eemil jäi voittajasta ainoastaan 11,5 sekuntia. N16-sarjassa Meeri Silvasti teki erinomaisen nousun edellisen päivän kuudennelta sijalta ja nappasi pronssia.

Kauhajoen kisojen tulokset löydät kokonaisuudessan kisasivustolta.

3.7.2015

VUODEN 2017 MAASTOHIIHDON SM-KILPAILUT MYÖNNETTY KONTIOLAHDELLE

Maaliskuussa 2017 Kontiolahdella järjestetään maastohiidon SM-kilpailut. Lue Karjalaisen uutinen aiheesta tästä (Karjalainen 3.7.2015).

30.4.2015

KUTSU, YLIMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS

Kontiolahden Urheilijat ry:n sääntömääräinen ylimääräinen kevätkokous järjestetään ma 18.5.2015 klo 17.00 ampumahiihtokeskuksen päärakennuksen tiloissa. Kokouksessa esitetään tilintarkastajien antama lausunto, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä asianomaisille.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa.

14.4.2015

KEVÄTKOKOUSKUTSU

Kontiolahden Urheilijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona 29.4.2015 klo 18.00 ampumahiihtokeskuksen päärakennuksen tiloissa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa.

5.1.2015

Ampumapenkka suljettu to 8.1.

Stadionin ampumapenkka on suljettu torstaina 8.1. koko päivän kisavalmisteluiden takia.

17.12.2014

KontU:n toimisto kiinni jouluviikon, kahvio suljettu 24.-25.12.

Kontiolahden Urheilijoiden toimisto on kiinni koko jouluviikon 22.-28.12. Toimisto palvelee jälleen maanantaina 29.12. Uudenvuodenaaton jälkeen toimisto on kiinni 1.-4.1.

Jäähdytetyn ladun lipunmyynti ja kahvio ovat suljettuna 24.-25.12. Muutoin kahvio palvelee normaalisti.

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

23.11.2014

Ladut pidentyneet, hiihtäjien määrä kasvaa

Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen latuja on jatkettu. Kuntohiihtäjien latua on jatkettu 700 m eli kuntohiihtäjien suosima Suppa-lenkki on käytössä, jolloin helpon ladun mitta on 2,2 km. Samoin ns. ampumaradan lenkkiä on jatkettu 200 m. Seinänousu- ja Suppa-lenkin yhteispituus on nyt
3,3 km. Parasta aikaa lumetetaan MM-kisaladun Kivennousu-lenkkiä. Latuja tulee olemaan yhteensä yli 4 km. Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy tarjoaa alle 10-vuotiaille lapsille ilmaisen, n. 200 m edestakaisen ladun stadionin maalisuoralla. Hiihtolatuja on myös levennetty ja lumikerroksen määrää on vahvistettu, mikä tuo riittävästi tilaa kuntoilijoiden ja kilpailijoiden samanaikaiselle harjoittelulle.

Ulkomaalaisten ryhmien leiritoiminta on myös vilkasta. Parasta aikaa Turkin 14 hengen maastohiihtojoukkue on 12 päivän leirillä. He osallistuvat myös kansainväliseen FIS-maastohiihtokilpailuun 29.–30.11.2014. Ensi viikolla saapuu Valko-Venäjän nuorten 40 hengen ampumahiihdon harjoitusryhmä lähes kolmen viikon leirille. Samoin FIS-kilpailuihin liittyen tulee monia useita kansainvälisiä harjoitusryhmiä ennen kisoja. Uusien kokeilukäytössä olevien lumitykkien ansiosta on pystytty hyödyntämään lumen tuotanto myös kahdesta neljään asteen pakkasessa.

Kuluvasta kaudesta näyttää tulevan Jäähdytetyn Ladun ja muiden ensilumenlatujen 11-vuotisen historian vilkkain hiihtokausi.

Lisätietoja

Esa Haapala
p. 0400 678 370

Jarno Lautamatti
p. 043 218 0573

 

18.11.2014

Tiistaina 9.12. KontU:n palkitsemistilaisuus klo 17 ja vuosikokous klo 18

Kontiolahden Urheilijoiden palkitsemistilaisuus on tiistaina 9.12. klo 17 stadionilla. Tilaisuudessa palkitaan vuonna 2014 menestyneitä urheilijoita.

Palkitsemistilaisuuden jälkeen on vuorossa Kontiolahden Urheilijat ry:n syyskokous klo 18. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Seuran jäsenistö on tervetullut kokoukseen.

TERVETULOA!

 

18.11.2014

Avoimet ovet ja joulupuuroa tarjolla ti 9.12.

Perinteinen joulupuurotilaisuus järjestetään stadionilla tiistaina klo 11-14 ja klo 16-18.

Tarjolla on:
- Jouluglögiä
- Kinkkua, rosollia ja joulusilliä
- Riisipuuroa ja sekahedelmäkeittoa
- Kahvia ja joulutorttuja

TERVETULOA!

12.9.2014

Ampumapenkka suljettu 15.-16.9. klo 8-15

Stadionin ampumapenkka on suljettu 15.-16.9. klo 8-15 välisenä aikana korjaustöiden vuoksi. Iltaisin on mahdollista harjoitella.

Radat ovat normaalissa käytössä.

11.8.2014

Ampumajuoksun SM-kisoista menestystä

KontU:n urheilijat saavuttivat ampumajuoksun SM-kisoissa viikonloppuna Oulussa yhteensä yhdeksän SM-mitalia.

Avauspäivän viestikisoista tuli kolme mitalia. Parhaimpana suorituksena oli M21-sarjan joukkueen hopeasija. Joukkueessa olivat mukana Ville Kekkonen, Samu Kekkonen ja Antti Repo. Pronssia tuli sarjoissa N15 ja M150. N15-joukkueessa olivat juoksemassa Meeri Silvasti, Emma Säde ja Nenna Lukkarinen. M150-sarjassa puolestaan joukkueessa oli Tapio Kiiskinen, Sami Siimestö ja Keijo Juntunen.

Lauantaina pikamatkoilta tuli neljä mitalia. Mestariksi juoksi N14-sarjassa Nenna Lukkarinen. SM-hopeaa voittivat Santra Säde (N17) ja Antti Repo (M21). SM-pronssia voitti miesten yleisessä sarjassa Ahti Toivanen.

Sunnuntain normaalimatkoilta mestaruuden voitti Antti Repo ja edelliseltä päivältä mitalin värin kirkasti myös Ahti Toivanen ottaen hopeaa.

6.8.2014

Ampumapenkka suljettu ke 6.8. klo 12-17

Stadionin ampumapenkka on suljettu keskiviikkona 6.8. klo 12-17 välisenä aikana tauluelektroniikan korjaustöiden vuoksi.

16.6.2014

Ampumapenkalla parannustöitä viikoilla 25-26

Stadionin ampumapenkan valmentaja-aition korotustyöt sulkevat ampumapenkan vasemman reunan tuloväylän viikoilla 25-26. Ampumaharjoituksia on mahdollista tehdä, mutta meno ampumapenkalle rullahiihtäen tapahtuu päärakennuksen edestä ja samaa reittiä pääsee takaisin maastoon.

20.5.2014

Ampumahiihdon MM-kilpailuiden lipunmyynti alkanut

Vuoden 2015 ampumahiihdon MM-kilpailuiden lipunmyynti on alkanut. Ensimmäisessä vaiheessa myyntiin tulevat viikko- ja kokoaikaliput sekä päiväliput ryhmille (vähintään 16 henkeä/ryhmä). Päiväliput yksityisille henkilöille tulee myyntiin syksyllä.

Tarkemmat tilausohjeet ja muut tiedot lipunmyynnistä löytyy MM-kisojen nettisivuilta.

15.4.2014

Toimisto suljettu 16.-21.4.2014

KontU:n toimisto on suljettuna 16.-21.4.2014. Toimisto palvelee jälleen tiistaina 22.4.2014.

Hyvää Pääsiäistä kaikille!

14.4.2014

Latujen ylläpito lopetettu

Kontiolahden ah-keskuksen latuverkoston ylläpito on lopetettu maanantaina 14.4.2014. Latuverkosto palveli hiihtokansaa 11.10.2013 lähtien eli yli kuusi kuukautta. Seuraava hiihtokausi alkaa jälleen lokakuussa 2014.

Kiitokset kaikille ladun käyttäjille, ladun ylläpidosta vastanneille henkilöille sekä kaikille talven kisatapahtumiin osallistuneille.

11.4.2014

Kontiolahden Urheilijoiden sääntömääräinen kevätkokous ti 29.4. klo 18.30

Kontiolahden Urheilijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 29.4. klo 18.30 ampumahiihtokeskuksen päärakennuksen tiloissa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa.

9.3.2014

Stadionin hiihtoladut mcupin käytössä 10.-16.3.2014

Ampumahiihdon maailmancupista johtuen ampumahiihtokeskuksen latuverkosto on suljettuna yleisöltä 10.-16.3.2014. Ladut on varattu kilpailijoiden käyttöön koko viikon ajaksi. Ladut normaalissa käytössä jälleen maanantaina 17.3.2014.

25.2.2014

Ampumapenkka suljettu 26.-28.2. ja 3.3.

Penkka suljettu keskiviikosta 26.2. perjantaihin 28.2. sekä maanantaina 3.3. ampumahiihdon maailmancupin valmistelujen takia. Mikäli maanantaina stadionin valaistuksen kohdistusta ei saada valmiiksi, myös tiistaina 4.3. ampumapenkka on suljettu.

13.2.2014

Antti Repo nuorten MM-kisoihin

KontU:n Antti Repo varmisti viime viikonloppuna nuorten MM-katsastuksissa Hämeenlinnassa paikkansa nuorten MM-kisoihin Yhdysvaltojen Presque Islessä. Antti osallistuu kisoissa M21-sarjaan ja kisat käydään 26.2.-7.3.2014. Kisaohjelmassa on pikakilpailu, takaa-ajo, normaalikilpailu ja viestit.

Suomen joukkue kokonaisuudessaan löytyy SAhL:in sivuilta.

21.1.2014

Ahti mukaan olympialaisiin Kaisan kanssa

Kontiolahden Urheilijoiden värejä nähdään Sotshin olympialaisissa kaksin verroin, kun myös Ahti Toivanen valittiin Suomen joukkueeseen. Kaisa Mäkäräisen osalta olympiavalinta oli julkaistu jo syksyllä. Ahti on mukana ensimmäisissä olympialaisissaan ja Kaisalle koitokset ovat toiset. Heidän lisäkseen Suomen olympiajoukkueeseen nimettiin KontU-taustan omaava Mari Laukkanen sekä Jarkko Kauppinen, mikä tarkoittaa että Suomella on olympialaisissa sekaviestijoukkue. Onnittelut kaikille valinnoista olympialaisiin edustamaan Suomea.

Lue uutinen YLE:n nettisivuilta.

 

Lue vuoden 2013 uutiset arkistosta.
Lue vuoden 2012 uutiset arkistosta.

Lue vuoden 2011 uutiset arkistosta.
Lue vuoden 2010 uutiset arkistosta.
Lue vuoden 2009 uutiset arkistosta.
Lue vuoden 2008 uutiset arkistosta.


 
Jäähdytetty Latu | Saapumisohje | Linkit
Muita uutisia
Kuvagalleria

 

Erikoisjutut

KATSO KONTU:N JUNIOREIDEN TEKEMÄ LYHYTELOKUVA:
"From Kontiolahti with Love"